Posted on

INOVATĪVAS METODES DARBĀ AR INVALĪDIEM

 

“Eiropas Savienības finansēts. Paustie viedokļi un uzskati atspoguļo autora(-u) personīgos uzskatus un ne vienmēr sakrīt ar Eiropas Savienības vai Eiropas Izglītības un Kultūras izpildaģentūras (EACEA) viedokli. Ne Eiropas Savienība, ne EACEA nenes atbildību par paustajiem uzskatiem.”

„Erasmus+” KA2 Maza mēroga partnerības projekts

Nr. 2021-1-LV01-KA210-ADU-000027405

 

 

Šis projekts radās, jo visām projektā iesaistītajām organizācijām bija nepieciešamība pēc jaunām zināšanām un pieredzes darbā ar invalīdiem. Mēs nedzīvojam izolēti, un mācīšanās darot un no pieredzes ir andragoģijas stūrakmens. Mācīšanās sadarbojoties ir pedagoģiskā pieeja, kas izriet gan no sabiedrības, gan darba tirgus attīstības. Un šīs abas pieejas ir apvienotas šajā projektā.

Projekta mērķis bija dalīties ar labu praksi starp partneriem un paplašināt sniegto pakalpojumu klāstu, iekļaujot mākslas un stāstu metodes. Šīs metodes tika izmantotas, lai palīdzētu cilvēkiem ar invaliditāti apgūt jaunas sociālās iemaņas, digitālās un tā sauktās “zaļās” prasmes un spējas pārvaldīt savas emocijas un jūtas.

Projekta rezultāti:

  • veicināta cilvēku ar invaliditāti sociālā iekļaušana, ļaus viņiem justies kā pilntiesīgiem sabiedrības locekļiem ar vienlīdzīgām iespējām visās dzīves jomās;
  • sniegta iespēju cilvēkiem ar invaliditāti parādīt sevi, pārvarot atstumtības un izglītības problēmas; veicināta komunikācija, savstarpējā sapratne un iecietība.
  • uzlabota personāla profesionālā kompetence un nodibināti jauni profesionālie kontakti;
  • sekmēta ilgtspējīga attīstība starp kaimiņvalstīm.

 

Projekta ietvaros īstenotās aktivitātes:

  • Starptautiskais forums par inovatīvām metodēm darbā ar invalīdiem video, 2023.gada 12.oktobrī:
    1. Videoieraksts
    2. Prezentācija METODES DARBAM ARPERSONĀM AR GRT, kas pieejama šeit
    3. Prezentācija – projekta kopsavilkums
  • Informācija par projekta norisi un aktivitātēm.